Een ’tinnen’ jubileum

Flexibel Management Support bestaat volgende maand 10 jaar, een tinnen jubileum dus waar ik graag even bij stil wil staan. De laatste jaren zijn anders gelopen dan je van te voren had kunnen bedenken. Een verhuizing naar het buitenland, een heftige coronaperiode en het stoppen van mijn gezamenlijke activiteiten van Dilemma-Assist met mijn collega Brigit de Lange.

Brigit is dit jaar gestopt met werken en door mijn verhuizing naar Italië en de verhuur van ons appartement waren de activiteiten helaas niet meer te combineren. Jammer want we hebben daar veel tijd en energie in gestoken en hopen dat iemand onze missie en website verder zou willen uitdragen en uitbouwen. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het ons weten!

10 jaar geleden maakte ik de overstap van vast dienstverband naar het werken als zzp- er. Ik heb er geen moment spijt van gehad, ondanks dat de eenzaamheid in het begin zeker niet meeviel.  Het werken vanuit Italië bevalt mij ook goed. Zowel telefonisch als online merk ik weinig verschil met de tijd dat ik vanuit Nederland werkte. Ook mijn cliënten merken weinig verschil. Alhoewel de werktijden nog wel eens willen afwijken van de reguliere kantoortijden in verband met het ontvangen van gasten en de zomerse temperaturen in Italië. Minstens twee maal per jaar reis ik naar Nederland om o.a. mijn cliënten even te zien en te spreken. Altijd goed om elkaar zo nu en dan ook live te zien. Vaak wordt gevraagd of ik een ‘virtual assistant’ ben. Ik heb daar zelf altijd een robotachtige voorstelling bij, en zo zou ik het persoonlijke werk wat ik voor mijn cliënten uitvoer ook niet willen duiden. Ik ben een personal assistant op afstand, dat wel, maar met een persoonlijke en professionele touch wat ik hopelijk nog lang voor mijn huidige en toekomstige cliënten kan en mag blijven doen.

9-6-2023