Masterclass volgeboekt!

De speciale masterclass over Corporate Governance voor secretaresses en PA’s op 19 juni a.s. is volgeboekt! Deze masterclass gaat over het ontstaan en de betekenis van Corporate Governance, de Code Corporate Governance en over de dilemma’s die secretaresses tegenkomen als de regels/besluiten anders zijn dan hun eigen morele kompas. Assistants zien zich steeds meer voor de vraag gesteld of je dat beeld met eigen gedrag kan beïnvloeden. En of ze wel iets mogen vinden van controversiële zaken die vallen onder de vereiste vertrouwelijkheid en loyaliteit in hun functie.

Brigit de Lange en ik hebben in samenwerking met het Nationaal Register voor Commissarissen deze masterclass samengesteld. Met onze jarenlange ervaring in het werken voor bestuurders, onafhankelijke commissarissen en toezichthouders hebben wij gemerkt dat secretaresses meer kunnen betekenen op het terrein van goed bestuur. Kennis van en inzicht in eigen functioneren kan daarbij helpen.

Aan de hand van stellingen wordt gekeken naar de persoonlijke visie op belangen en integriteit in hun functie. Gastspreker Henk Breukink (o.a. commissaris bij ING en voorzitter RvT InHolland) belicht het dilemma tussen regels en het eigen gedrag. Hij laat zien wat de drijfveren kunnen zijn voor hun optreden en functioneren. Daarna zijn er workshops, die worden gegeven door docenten Connie Tanis en Clarien Slot van het Nationaal Register.

7-5-2015